Jordan 1 Bred Release 2016 Camp Night

Na jarenlang wachten was het 2 weken geleden, de nacht van vrijdag 2 september op zaterdag 3 september, eindelijk zover. De gelimiteerde release van de Jordan 1 Breds.

 

Kijk, je hebt sneakers die je wilt en je hebt sneakers die je moet. Bij holy grails heb je alles voor de sneaker over, waarvoor je over lijken gaat, schoenen die voorbestemd zijn voor jou. Dit is het geval bij mij voor deze Jordan 1 Bred. Het was dus niet de vraag of ik ze wou, maar hoe ik ze ging bemachtigen. Na wat rondvragen was het duidelijk, voor deze gelimiteerde oplage moest er gecampt worden.

 

Ik heb nog nooit gecampt in mijn leven voor een schoen, maar daar ging dus nu verandering in komen. Mijn vriendin woont 10 minuten van het centrum van Amsterdam vandaan, dus ben ik daar gaan slapen.

 

De wekker ging om 4:15. Ik hoorde dat het buiten aan het regenen was, fijn, daar moet ik 4 uur lang in gaan wachten. Maar ik was goed voorbereid, het was nogal regenachtig die dagen ervoor, dus had ik een lange Rains jas aan. Verder een dikke trui, lekkere joggingsbroek, proteïne reep, een banaan, water en natuurlijk mijn Deadstock cap. Op de fiets om 4:45, bepakt met een kussentje en een klapstoel, onderweg naar Oqium.

 

Daar aangekomen vroeg ik meteen naar de lijst (één van de eerste campers op dat moment houdt een lijst bij met iedereen die komt campen, netjes op volgorde en met diegene zijn maat) om te kijken wat mijn kansen waren voor de schoen. Helaas waren er al drie andere campers met dezelfde maat en was waarschijnlijk mijn maat al vergeven. Zij adviseerde mij om het bij Footlocker te proberen, zij zijn groter en krijgen dus meer maten binnen. Ik was niet van plan om 4 uur te campen met een grote kans om mis te grijpen.

 

Dus direct naar de Footlocker gegaan en daar naar de lijst gevraagd. Hier was ik ook de vierde met mijn maat, maar hier had ik meer kans. Het was iets na 5:00, klapstoeltje open geklapt, kussentje erop en het campen kon beginnen!

 

Ik zat naast twee Koreaanse studenten uit Arnhem. Zij hadden ook nog nooit gecampt, maar deze sneakers moesten zij ook gewoon hebben. Na anderhalf uur kwamen er twee dames uit Amsterdam rechts van mij zitten. Ze waren wat aan de late kant, maar vertelde mij dat zij kleine maten hebben, en daar hoef je nooit echt zo vroeg voor te campen.

 

De tijd ging eigenlijk best snel! Om het uur moest je “in-checken” dit is om te voorkomen dat mensen hun naam op de lijst zetten, en dan weer naar huis gaan om vervolgens rond openingstijd weer terug te komen. Het leek even of ik op school zat bij een docent met een presentielijst. Rond 7:30 kwamen gasten langs met een snack in de kleuren van de schoen, bred (combinatie van Black & Red). Best lekker! En rond 8:30 kwam mijn zusje langs die in Amsterdam woont, om te vragen of ik wel spoorde en croissantjes te brengen. Ze had mijn Snapchat gezien en kwam even verhaal halen.

Justin happy croissant

 

Iets voor 9:00 gingen de deuren open. De portier kreeg de lijst en noemde 5 namen per keer op. Het was best spannend want niemand wist hoeveel paar Footlocker had gekregen. Ik stond op de derde bladzij, dus ik mocht nog even wachten. Na een kwartier werd mijn naam omgeroepen en mocht ik naar binnen. Nadat ik mijn maat had opgegeven was ik nog steeds bang dat mijn maat er niet meer was. Maar toen werd de doos gebracht, een grote zwart met rode Nike doos. Even passen en zo snel mogelijk afrekenen, ik kon namelijk nog steeds niet geloven dat ik bijna in bezit zou zijn van mijn holy grails. Ik liep met een euforisch gevoel naar buiten, alsof ik een goede vriend 2 keer op rij een Jantje had gegeven met FIFA,  met een kilometer brede glimlach die niet te verbergen was. Het is gelukt, ein-de-lijk heb ik ze.

 

Justin footlocker amsterdam jordan 1

 

Jordan 1 Bred Banned 2016

 

Kleine terugblik:

Het campen was leuker dan verwacht, ondanks dat ik alleen was. Het wachten was best prima en er liepen ook veel dronken mensen langs, dus ik verveelde mij geen minuut. Ik denk dat ik zeker vaker ga campen, maar voor welke schoen, dat weet ik nog niet..