‘NEO’ Limited Edition #1

Na ruim één jaar vonden wij het tijd worden voor een Limited Edition. Bij het brainstormen over de cap vroegen wij ons af ‘waarom gaan wij dit doen’?

 

Het antwoord was voor onze vrienden en we zijn al tijden opzoek naar de Michael Jordan onder de caps. Oftewel de beste allertijden. Wij waren erover uit dat onze focus op comfort zou gaan liggen. Wij vinden dat een kledingstuk er altijd mooi uit moet zien, maar het comfort is voor ons nog net iets belangrijker. Ook was het een vereiste dat de cap unisex zou worden en OSFA (one size fits all).

 

De volgende vraag was ‘hoe gaan wij dit doen’?

 

Om dit te kunnen realiseren moesten wij met de beste partijen samenwerken. Veel research doen en openstaan voor feedback van vrienden en familie. Wij zijn opzoek gegaan naar de lekkerste stoffen en de best zittende caps. Na verschillende modellen geprobeerd te hebben was het duidelijk dat wij voor een elastische cap zouden gaan. Een groot voordeel van een elastische cap is het comfort, het vormt mee naar je hoofd. In combinatie met de elastische klittenband sluiting kan de cap door bijna iedereen gedragen worden.

 

Het model was bekend nu nog het design, met andere woorden ‘wat gaan we doen’?

 

Wij zijn beide erg minimalistisch ingesteld, less is more. Wij houden van simpliciteit (alleen niet met sneakers voegt Justin hieraan toe, daar mag je best een beetje gek mee doen). Dus de Limited Edition moest eenvoud uitstralen ‘keep it simple’. Met het black on black design is het precies wat we wilden uitstralen. Daarbij is de cap waterafstotend, wat natuurlijk heerlijk is voor het Nederlandse klimaat en bij festivals.

 

 

deadstock-amsterdam-logo-black-on-black-neo

De Limited Edition was zo goed als af. Hij miste alleen nog een stoere, simpele naam en een verwijzing naar de eerste gelimiteerde editie. Met een grote liefde voor de filmtrilogie Matrix was het eigenlijk meteen raak, de cap moest NEO gaan heten. Hierin is de hoofdrolspeler de uitverkorene en is zijn naam een pseudoniem voor ONE.

 

NEO is de eerste uitverkoren cap van de Deadstock Limited Editions.

 

Beschrijving
One size fits all, 3D print, velcro comfort sluiting, water-afstotend, unisex

Materialen:
Gemaakt van 100% polyester

 

neo-deadstock-amsterdam-zijkant
neo-deadstock-amsterdam